Karabuğday
Marka: BAŞ ARICILIK
Ürün Kodu: HA254
Stok Durumu: Stokta var
2500 TL Üzeri Ücretsiz Kargo !
Kredi Kartı,Kapıda Ödemeve Havaleile satın alabilirsiniz !
KARABUĞDAY (GREÇKA)
Kurak ve engebeli arazilerde yetişebilme özeliği vardır. Hızlı ürer. Ayrıca zararlı otların gelişmesini engeller. Ülkemizde çok fazla bilinmeyen, tüketilmeyen karabuğday isminden dolayı tahıllar grubunda değerlendirilmesine rağmen tahıllar grubundan olmayıp kuzukulağıgiller familyasından bir bitkidir. Kahverengi, üçgen şeklindeki karabuğday özellikle Rusya, Ukrayna, Polonyo, Japonya ve Çin gibi ülkelerde üretilir ve bu ülkelerde oldukça fazla tüketilmektedir. Karabuğdayda, buğdayda bulunan “gluten” maddesi bulunmaz. Bu nedenle çölyak hastalarının yegane yiyeceği olduğu gibi, sağlıklı insanların da tüketmesi gereken bir gıdadır. Şeker ve tansiyon hastalarında dengeleyici gıda olarak kullanılır.Kalp ve damar hastalıklarında koruyucu gıda olarak kullanılmaktadır.
KARABUĞDAY'IN EKİM ZAMANI
Don tehlikesinin kalmadığı aylarda başlar. Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesi için 15 Mart'tan sonra; diğer bölgelerimiz için 15 Nisan'dan sonra ekim yapılmalıdır.
KARABUĞDAY'IN ARICILIKTAKİ ÖNEMİ
Karabuğdayın, 90 günlük ömrünün 45-50 günü çiçekli geçer. Ekimi yapıldıktan sonra 30 gün içerisinde tarlayı çiçek kaplar. Bu çiçekler hasata kadar devam eder. Karabuğday çiçeğinin ballı olması nedeniyle arıcılık açısından önemlidir. Arıcılar, çiçek ihtiyaçlarından 30 gün önce ekerlerse arıların yayılması için çok iyi bir ortam hazırlamış olurlar. Arıcılıkta gelişmiş ülkelerde karabuğday meraları oluşturulmaktadır. Arıcılar,
Diğer Ürünler
Etiketler: karabuğday torumu, arıcılık malzemeleri